Day of the dead


Filmen som avslutar George romanos zombietrilogi (dock kom land of the dead men jag räknar inte med den)

Första filmen som ni kanske vet var night of the living dead, som hade en väldigt dålig budget och skådespelerna var inte riktiga skådespelare osv men där gick det bra.
Eftersom den filmen blev en hit så fick dom en större budget till dawn of the dead vilket är en väldigt bra film, men många specialleffekter (1978) osv 
Men jag har förståt så gick den också bra, så förstår man inte den lilla budgeten dom har till day of the dead. Eller dom kanske ville spara pengar eller nåt i den stilen. Av nån andlending vill G.Romero inte att filmen skulle få en R-rating utan att den inte skulle ha nån alls, vilket fick hans budget sänkt från 6 miljoner till 3.5 miljoner dollar.

Tanken var att filmen skulle bli en ganska cool och effektfull film men på grund av G.Romero valde dom att göra en lågbugtet film.

aja!

Filmen börjar med att man ser en heliktopter flyga runt för att tillslut stanna vid en stad, och dom tre passagerarna stannar till för att skrika efter folk, men staden är tom tills ljudet väcker dom, det är bara dom döda som är kvar i staden.
Med det så visar det att nästan hela mänskligheten är utrotad, men dom vet att precis som dom så måste det finnas grupper som överlevt. 
I det här fallet består gruppen av två delar, vetenskapsmän och militärer och så klart är det segreringar mellan dom, dom förstår inte vad dom gör osv.
Desperationen efter att hitta ett botemedel emot zombiesarna är starkt men det går sakta, tillslut börjar dom lära en zombie att vara normal, och det går väl relativt bra, känns lite som om filmen utspårar. Visst det blir framsteg men eftersom den inte ens finns 1 % av världen som lever måste dom "utbilda" alla osv osv.
Jag tycker personligen att det är bra film, det är väldigt budget men den lilla är ändå ganska genomtänkt för att G.Romero kan bli lite carried away ibland, som t.e.x med Bub.
Det som däremot irriterar mig är att man ser sminkränderna på i stort sätt alla zombies som inte har en huvudroll, eller är direkt zoomade in kameran.

 


Sexy nights of the living dead


Vem trodde att man kunde kombinera en porrfilm och och en zombiefilm till en film..? 

Jo, Joe D´amato gjorde det dessutom la han till italieska, 80-tal och en paradisö. 

Kan det blir mer tacky?

Filmen börjar på ett sjukhus för psykstörda och helt plötsligt så ser man en pulla en kvinna vid en båt, efter det kommer det en dusch scen med två kvinnor och en man, direkt efter så följer en knullscen till med grannen och efter det så börjar zombietemat komma in i bilden, dock har det gått 40-50 min av filmen och det är en "mystisk varelse" i vattnet men sen börjar dom bege sig mot den ön som planeras att köpa för att bygga en semesterort, men otippat nog finns det en vacker kvinna som badar  naken och verkar allmänt mystisk.
Lite då och då så dyker det upp en katt och en gammal man, förstår inte riktigt tanken förutom att det kanske är dom som väcker dom döda eller så är det bara att det ska vara mystisk.
Ett par sexscener senare så börjar mannen som ska köpa området ragga på kvinnan från ön men hon biter av hans kuk och zombiesarna äter upp honom, sen bryter total panik ut för killen som kör båten och den nu döde mannens flickvän, och då börjar zombie delen av filmen den håller i sisådär 15 min sen  (om ni inte vill veta slutet sluta läs)

visar det sig att mannen fått nån dum trägrej som gör att  zombiesarna inte dödar dom och det firar dom med sex.

Så min sammanfattning, kolla inte på den här filmen den är verklingen usel, sexscenerna är skabbiga (80-tal) och skådespelarna dåliga, o stönade alldeles för mkt.

Return of the living dead I & II


Såg precis dom två filmerna efter varandra.

Aldrig vart med en om en sån stor skillnad mellan två filmer, efterföljaren brukar vara relativt dålig men det här gick verklingen helt överstyr. Jag blev arg när jag såg den filmen.

Ettan har ett ganska enkelt och bra koncept. Dom hittar en av dom där "tunnorna" och lyckas öppna den. Zombien vaknar men dom tar död på den och eftersom dom jobbar i ett ställe där dom konserverar djur (asså gör typ djurstatyer) så har dom en ugn där dom sätter zombien men föga vet dom att hans stoft är farligt och eftersom det börjar regna efter tag så har stoftet hunnit till begravningen intill där en massa punkarungdomar hänger och där börjar dom döda komma till liv.
Avslutet är väldigt otippat, väldigt simpelt men ganska skrämmande ändå.

En ganska bra budgetfilm ändå, trots att den verkar ha högre budget än den kommande.

aja tvåan börjar faktist bra, den har ett ganska enkelt men bra koncept till en skräckfilm och den efterföljs av det irriterande syskonet som i den här filmen är en ganska egoncetrerad brud.
Zombiesarna är sjukt konstiga, dom säger ord som braaaains och hot baaaabes! vilket är jättekonstigt och visa zombies kan inte gå så bra medan andra kan springa och hoppa.
Sen är jag typ världens största tönt men i början av filmen så verkar dom bli smittade av Solanum (typ det radioaktiva giftet som gör dej till zombie) men när väl filmen gått ett tag så verkar dom vara mer åt voodozombiesar alltså med mer känslor och uttryck.
Och alla är typ dumma i huvet, totalt dumihuvet. Helt CP-SKADADE!

Blir bara arg av se den filmen (Två:an).

Det var det!RSS 2.0