Day of the dead


Filmen som avslutar George romanos zombietrilogi (dock kom land of the dead men jag räknar inte med den)

Första filmen som ni kanske vet var night of the living dead, som hade en väldigt dålig budget och skådespelerna var inte riktiga skådespelare osv men där gick det bra.
Eftersom den filmen blev en hit så fick dom en större budget till dawn of the dead vilket är en väldigt bra film, men många specialleffekter (1978) osv 
Men jag har förståt så gick den också bra, så förstår man inte den lilla budgeten dom har till day of the dead. Eller dom kanske ville spara pengar eller nåt i den stilen. Av nån andlending vill G.Romero inte att filmen skulle få en R-rating utan att den inte skulle ha nån alls, vilket fick hans budget sänkt från 6 miljoner till 3.5 miljoner dollar.

Tanken var att filmen skulle bli en ganska cool och effektfull film men på grund av G.Romero valde dom att göra en lågbugtet film.

aja!

Filmen börjar med att man ser en heliktopter flyga runt för att tillslut stanna vid en stad, och dom tre passagerarna stannar till för att skrika efter folk, men staden är tom tills ljudet väcker dom, det är bara dom döda som är kvar i staden.
Med det så visar det att nästan hela mänskligheten är utrotad, men dom vet att precis som dom så måste det finnas grupper som överlevt. 
I det här fallet består gruppen av två delar, vetenskapsmän och militärer och så klart är det segreringar mellan dom, dom förstår inte vad dom gör osv.
Desperationen efter att hitta ett botemedel emot zombiesarna är starkt men det går sakta, tillslut börjar dom lära en zombie att vara normal, och det går väl relativt bra, känns lite som om filmen utspårar. Visst det blir framsteg men eftersom den inte ens finns 1 % av världen som lever måste dom "utbilda" alla osv osv.
Jag tycker personligen att det är bra film, det är väldigt budget men den lilla är ändå ganska genomtänkt för att G.Romero kan bli lite carried away ibland, som t.e.x med Bub.
Det som däremot irriterar mig är att man ser sminkränderna på i stort sätt alla zombies som inte har en huvudroll, eller är direkt zoomade in kameran.

 


Kommentarer
Postat av: Emil Eklindh

Jag kan hålla med dig. Romero blir lite för mycket när han får hålla på för länge. Han klarade Dawn of the Dead väldigt bra utan att göra något för sjukt. Day of the Dead är en mycket bra film även om den kanske är lite för mycket på slutet.
Men den är helt klart sevärd.

2007-06-24 @ 18:48:47
URL: http://eklindh.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0